Bredband


Supersnabbt bredband från Bredband2 på upp till 1 Gbit ingår i hyran. Internet funkar alltså direkt när du flyttar in – allt du behöver är en nätverkskabel (ethernet).

Kom igång med ditt bredband

  1. Anslut datorn till nätuttaget (som finns i alla våra bostäder) med din nätverkskabel. Använd vänster uttag. OBS! Anslut ej till Com Hem-uttaget.
  2. Testa att anslutningen fungerar.

Information

  • Som standard ingår ett IP-nummer för varje uttag i varje rum. Vill du ha fler får du ordna det med en bredbandsrouter så att flera datorer delar på ett IP-nummer.
  • Surfar du trådlöst? Det krävs anslutning med nätverkskabel för att nå upp till 1 Gbit/s. Har man bredbandsrouter med begränsningen 54 Mbit/s så får man inte högre kapacitet. För att få högre kapacitet måste man använda nätverkskabel mellan datorn och nätverksuttaget eller köpa ny router. Det finns dock ingen router som klarar 1 Gbit/s i dagsläget. De mest kraftfulla routrarna på marknaden klarar idag upp till cirka 450 Mbit/s.
  • Kommer du inte upp i 1 Gbit/s? Kontrollera nätverkskortet, klarar det 1000 Mbits/s? Kom ihåg att även bredbandsrouter begränsar din hastighet om du använder en sådan.
  • Det finns ingen begränsning på hur mycket man kan ladda ner. Hastigheten minskas inte heller om man har använt en viss mängd data.

Om ditt uttag aldrig varit aktiverat

Flyttar du in som ny hyresgäst i ett helt nybyggt hus, aktiverar du uttaget enligt nedan:

  1. Anslut datorn till nätuttaget (som finns i alla våra bostäder) med din nätverkskabel. Använd vänster uttag. 
  2. Starta webbläsaren och skriv in en www-adress, t.ex. www.bredbandskollen.se.
  3. Du omdirigeras automtiskt till en registreringsportal.
  4. Följ angivna instruktioner.

Support

Bredband2 är bredbandsleverantör. Kontakta dem om du behöver support, tel. 046-12 20 22 eller https://www.bredband2.com/


Senast uppdaterad 6 juli, 2020