Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
Tre medarbetare och en tränare på gymmet, som gör utfall och hoppar över en stepbräda.

Stor rörelsefrihet för högre frisknärvaro


Hälsofrågor är en stor utmaning och AF Bostäder arbetar proaktivt med att hålla frisknärvaron på en hög nivå.

– Vi måste fundera över vad vi kan göra för att höja välmåendet, öka arbetsglädjen och minska risken för långa sjukskrivningar, säger Björg Bergsteinsson, HR-chef på AF Bostäder. Vår senaste friskvårdssatsning ”Lundaklassiker” från 2017 inspirerades av ”En svensk klassiker”– men med studentikos Lundaprägel.

– Vi hade fyra etapper med vissa sträckor som skulle uppnås, men i din egen takt, säger Björg Bergsteinsson. Syftet var att få de som inte brukar röra på sig att komma igång, och det har funkat. Det var inte tävlingen som var viktig utan att vi kunde sporra varandra till en sundare livsstil. Varannan vecka ordnar AF Bostäder gruppträningar för sina medarbetare, med möjlighet att testa spinning, cirkelträning, yoga, tabata, löparskola och mycket annat.

– Passen arrangeras exklusivt för oss, då är det lättare att ta steget och prova, och känna sig trygg. Det är socialt och vi lär känna varandra bättre när vi kliver utanför våra yrkesroller. Dessutom bygger det gemenskap att vi klarat av någonting tillsammans, säger Björg Bergsteinsson.

Frisknärvaro AF Bostäder 2017

Notis från AF Bostäders hållbarhetsredovisning 2017


Senast uppdaterad 3 juni, 2021