Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
""

Tre frågor till Monika Frank, vår nya kommunikations- och hållbarhetschef

3 oktober, 2024

Från oktober 2024 är Monika Frank ny kommunikations- och hållbarhetschef på AF Bostäder. Monika är väl insatt både i verksamheten och i Lunds studentliv, och har över 20 års erfarenhet av bland annat kommunikation, uthyrning och service på AF Bostäder. Nu tar hon plats i ledningen och berättar om vad det innebär.

Hej, vad ser du fram emot i ditt nya jobb?

På AF Bostäder är kommunikation och hållbarhet högt prioriterade, och samtidigt intimt förknippade med varandra, dels för att vi har en engagerad kundgrupp, dels för att vi själva har högt ställda förväntningar både på kundnöjdhet och hållbarhet. Nu ska vi bli ännu bättre på de här områdena, och det arbetet ser jag fram emot att driva tillsammans med mina medarbetare.

Vilka utmaningar står AF Bostäder inför?

Studenter är rörliga och flexibla. Det ställer stora krav på oss att uppmärksamma aktuella marknadsrörelser, bostadsbehov och önskemål. Det är alltid vår strävan att vara Sveriges bästa studentbostadsföretag, och för oss handlar det mycket om att lyssna till både kunder och andra intressenter. Kommunikativt är studenterna i första hand digitala och vi ska finnas där studenterna är. Samtidigt vill vi möta dem fysiskt med satsningar på service, trygghet, trivsel och psykisk hälsa. Framåt kommer nya, spännande perspektiv på bland annat de sociala frågorna och på olika aspekter av hållbarhet.

Hur ser du på din roll i ledningen?

Jag har arbetat mycket i team på AF Bostäder, varit projektledare inom olika områden, haft personal- och avdelningsansvar och de senaste åren jobbat nära ledningen. Nu ser jag fram emot att få använda mina erfarenheter som del av en ledningsgrupp som är både engagerad och ansvarstagande, och som jag har ett stort förtroende för. Det är inspirerande att få helhetsansvar för verksamheten, att driva frågor som är viktiga för studenterna och för AF Bostäder, och samtidigt få stötta mina fantastiska medarbetare i deras fortsatta utveckling.