Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
""

Personuppgiftsincident

5 september, 2024

Vår leverantör av SMS-tjänster, SMS Teknik, råkade för några dagar sedan ut för ett dataintrång. Under några få minuter kopierades bland annat delar av deras SMS-trafik av någon utomstående i utpressningssyfte. SMS teknik har noga utrett händelsen och kan konstatera att endast 100 av sammanlagt 70 miljoner skickade SMS har kopierats. Exakt vilka SMS som kopierats går dock inte att svara på.

AF Bostäder är en liten kund hos SMS teknik. Vi svarade vid det aktuella tillfället för ca 0,25 promille av deras trafik. Att något enda av våra SMS skulle finnas med bland de 100 som kopierats är därför osannolikt även om det inte kan uteslutas.

AF Bostäder använder SMS-tjänsten i sin kundkommunikation för att skicka engångskoder för signering av hyresavtal eller för notiser om att information finns på hemsida eller i separat skickade mejl. Den enda personuppgiften som förekommer är ett mottagarens mobilnummer.

Såväl SMS Teknik som AF Bostäder har anmält incidenten till Integritetsmyndigheten i enlighet med de bestämmelser som finns.

Ta gärna del av informationen på SMS tekniks hemsida.

Om du har några frågor, kontakta Uthyrningschef Claes Hjortronsteen claes.hjortronsteen@afbostader.se