Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
""

Tre frågor till Mats Olsson – ny förvaltningschef på AF Bostäder

2 februari, 2023

I november 2022 blev Mats Olsson ny förvaltningschef på AF Bostäder. Mats har snart 15 års erfarenhet av hållbar fastighetsförvaltning här på AF Bostäder, och har full koll på vad som behövs för att sköta om hus, bostäder och utemiljöer så att hyresgästerna trivs. Häng med när vi låter Mats svara på några snabba frågor!

Hej, vad ser du mest fram emot i ditt nya jobb?

Jag har tidigare jobbat som områdeschef på AF Bostäders olika förvaltningsområden och fått inblick i allt som behöver göras för att fastigheterna ska må bra, hålla länge och vara trivsamma. Nu blir det inspirerande att få leda arbetet med de långsiktiga strategierna för alla våra 6 000 studentbostäder, och tillsammans med mina medarbetare få förnya och förbättra både våra kunskaper och hela förvaltningsprocessen.

Vilka utmaningar väntar inom förvaltningen?

Jag vill gärna sätta fokus på att vidareutveckla och kvalitetssäkra våra rutiner, så att studenterna som bor hos oss får samma proffsiga bemötande oavsett vilket studentbostadsområde de bor på. Att bo hos AF Bostäder ska upplevas likadant och lika positivt överallt. Detta är ett långsiktigt arbete som påbörjas under 2023.

Det är trevligt att AF Bostäders bovärdar alltid får höga betyg, vad beror det på?

Det handlar om relationer! Bovärdarna ansvarar inte bara för att allt fungerar och är rent och snyggt på studentbostadsområdena. De har också ett socialt ansvar och blir en trygghet för alla som bor hemifrån för första gången. Bovärdarna möter studenterna dagligen ute på våra områden och håller koll på hur de trivs. Dessutom sköter de en stor del av dialogen med kunderna, bland annat i regelbundna möten med korridorkontakterna. Där lyfter de allt som är viktigt, och får tips på saker som kan bli ännu bättre.